Thursday, 28 June 2012

JUm dEngar ^^

video


hai..korg mesty pernah dgr kn lagu nieyh,lagu nieyh sedang popular wat mase nieyh sbb crite drama melayu yg baru kat TV3 bertajuk "DEJAVU DI KINABALU"



first tyme aku dgr lagu nieyh agak susah nak paham liriknyer..tp bile ak layan layan dan laayaannn banyak kali best gak kn..feel jer sorg2 dlm bilik.bagi sape2 yg tgh sedih or baru putus cinte kalo dgr lagu nieyh mesty cair n menangis lah wa cakap lu ! hhahaha..
kena pulak mase dalam drama uh si "amEERR(aQasha)" dlm cite uh pon ade nyanyi mmg sedap ah..(sedap sbb aku minat aqasha) wakakkakaaka..

selamat mendengar dan menghayati yer

Friday, 22 June 2012

soo sweeettt !


malam td dy wat lagi surprise ~
dy bg cupcake tiramitsu ~
walaupun kecik tp pade ianyer sgt bermakne n sweet ~
tenkiu syg ~
MOHAMMAD FITRI SAHRUL AKMAN
"I LOVE YOU"

Thursday, 21 June 2012

bufday present


hadiah yg paling bermakne sepanjang hidup 20 taun..
thanx to my dear MOHAMMAD FITRI SAHRUL AKMAN koz susah2 bg syg adiah rantai ni..
sy sgt2 sukekannyer..
tak pernah dlm hidup aku dpt adiah sbegini..
i will appreciate that syang..
i love you

Wednesday, 20 June 2012

Bufdayku tak seindah dulu~


windu nak sambut bufday macam mase kecik2 dulu..ade kek besar2..ade lilin..ade org nyanyi lagu bufday tok kite..ade org amik gambar..

zaman skunk bile dah besar2 mcmni mmg haram lah kn nk ade sume uh..tuh pon kalo ade yg ingt bufday kite..

beberape hari lepas iaitu hari isnin tanggal 18 jun 2012 tarikh lahir aku  umo yg ke 20..
mcm x sangke skunk umo aku dah menjangkau 20an..dah tade belas2 lagi dah..bak kate org dah bole kawen da,,haha..

bab2 kawen uh tolak ke tepi sbb stdy pon x abis ag..
thanx lah kt ibu yg beli kn kek ni walaupon lewat..
thanx jgak kat sesape yg ingt bufday aku yg bg wish kt aku..
aku hargai sgt2 !!

adiah..??
haha..dah besar2 mcmni mmg x lah nk mgharap nk dpt adiah pape..
tp klo ade yg nk bg aku trime je..keh khe khe !!




relative wedding at singapore ~

kali nieyh bercuti di singapore with nenek n atok aku ~
berade di sane selame 3 hari 2 malam di rumah pakcik (cik didi)~
sangat seronok + penat sbb kat sne aktiviti berjalan,naek bus,naek MRT..~


pic nieyh aku bersame same kazen yg tgh uh aziq yg kanan uh angah


take a break with my untie n grandparent..haha..tgh mkn pon smpat pose..


pic niyh yg paling best sbb bergambar beramai2 rombongan dari keluarge cik ton (batupahat)


with my untie


pic yg pling unik..


sume say cheese !!


sepnjang 3hari 2 mlm kat sane mmg berjalan jer keja kami..dari pagi hingga ke mlm..penat tp seronok sbb dpt jalan2 pusing2 bndar singapore..dpt tgk tmpt2 menarik..walopon tak sempat nk bershopink bagai..huhu..next tyme mao pegi lagi..

Wednesday, 6 June 2012

sesat di kuala lumpur

hari ni rabu, biasenyer setiap ari rabu cmni si dy offday..so ak pon plan nk pergi ke TBS(terminal bersepadu selatan) tok beli tiket nak blik jumaat nnt..
aku bangun awl pagi seawal 10 pagi..(awal ker)hehehe
kejut si dy ajk video call kat fb sbb mlm td terputus line...ta sdar diri..
then smbg tido sampai kol 12 lebeyh..
kejut dy..siap2 then terus gerak TBs..
aku ajk naek train but si dy tanak..
so kiteorg g naek moto..
okelah kan sbb aku pon dah lme x jln2 key el..
tp pjalanan ker TBS uh ak x berape nak ingt..si dy pon ngan excited ckp yg dy taw jalan..
ak pon iyekan jelaa..
naek je moto..sampai ke area keramat,ak plak teringat mase dtg dulu ngan fmily lalu jln yg sme but arah yg bertentangan...
means kena pth balik..
so dy pon wat lah u turn..
follow ape yg ak ckp..
'pa jlan terus jer..jgn belok2'
'ma ingt jln ni...terus jeeee..'
dy pon ikott...smpai lah nmpk signboard 
" BANDAR TASEK SELATAN"
aku terus senyum..heheheh..
'kan dah kate ikot jalan ma..pa x cye..'
dy ngn muke malu x terkate..
aku duk perli2 dy smpai balik umh..
kihkihkih...kalo ikot jln yg dy tunjuk mmg smpai ke PAHANG lah kite kn syg..
adoiiyaaaaiiii ~

tp b4 balik uh sempat g singgah makan kt shamelin..


ni lah si buyut sy~

Tuesday, 5 June 2012

cuti semesta

dear diary...diary ker..?? haha lantak ah..oke..mmg kali ni agak lame gak ak x updated blog ak nie..nmpaknyer dah bersarang lah kan..hihihi..maklumlah skunk ni aku ngah cuti semesta..selama 2 bulan lebeyh so ak stay kat joho umh ibu..kalo nk duk kat cheras ni jer..nampaknyer pokai abis aa..bnyak pakai duit..duk umh ibu xpayah nk kuar duit..sume dijamin oleh ayah n ibu setiap mase..kahkahkahkah..


oke..spanjang cuti nie xbnyk perkare yg menarik yg berlaku..kebanyakkn nyer ak just stay kat umh ..jge umh..kemas umh..basuh bju..msak..dah mcm bibik kn..yerlah..parent keje..adik2 plak skola..tggal lah aku terkontang-kanting kt umh uh..


perkare yg paling menarik sekali ialah pade musim cuti skola yg lalu..iaitu pade minggu lepas di mane aku sekeluarge...dan beberape keluarge yg laen pergi bercuti..destinasi yg kami pilih ialah di rantau abang terengganu..perjalanan mngambil mse yg agak lame sbb jauh..so kami plan bertolak pade pukul 12 tghmalam..jlan tghmlm ni bukan sbb ape..sbb x bnyak kerete..perjalanan smooth jer..disbbkan perjalanan jauh ade lah bberape kali uh kami berhenti di stesen minyak, kdai mkn..tok berehat..




jam menunjukkan pkol8 pagi..kami tibe di rantau abg..kami pergi ke shalet tmpat kami pernah stay dulu..tp syg nyer..dah penuh..so terpakse lah pergi ke tmpat. laen..iaitu bersebelahan ngan shalet td..walaupun agak berbeza ttapi agak menarik..kat situ kami bole bermain bola tmpar,bola jaring..bola sepak pantai..mcm2 lagi..hari pertame di situ mmg meriah..waktu ptg kami luangkan mase bersame bermain bola tmpar..mmg meriah sbb semua ahli keluarga join skali tak kira tua taw mude...kecuali nnek n atok lah...hhihihii...tp syg mase tuh tade sape yg rakam kami bermain...








malam yg kedua kami bermalam di pantai cahaya bulan resort..kami pilih satu banglo yg ade 3 bilik tok kami semua bergabung..aktiviti ptg kami mandi di swimming pool..abis kongke tmpt uh bila kami dtg..hahaha..makan mlam di taja oleh mak long family..dorg deside makan di resort je..walaupun agak mhal tp bole than lah lauk dy uh..


lepas mkn kami lepak kat banglo..tp..yg golongan ibu n ayh sume kuar jenjalan mkn angin sesame dorg..tinggal lah kami yg ank-ank ni di banglo ngan nnek atok..mte pon ngantuk..ak tido awl..keletiha tak hilang..tido pon x cukup..


keesokkan hari, kami bertolak ke bndar..kami check out resort tepat kol 9 pagi..lepas bersarapan sume kami g ker pasar siti khadijah di mne terknal di ngeri klantan ni..lebih kurg 2 jam kami bershopink kat situ..then kami bertolak pulang kt johor...


mmg penat lah 3 hari 2 malam nie..tp seronok sbb pergi beramai2...dpt gak lah ak beli survineer kitcen tok dak2 umh nie..perjalanan pulang pon mngmbil mse yg lme..lebeyh kurg pkol 1 pagi baru smpai umh..


tu lah perkare yg pling menarik spnjg ak cuti nie..yg x menarik uh pon bnyk..tp mls bercrite..simpan jer dlm aty..hahaha...


k lah korg enjoy lah mmbace yer..daaaaaaa ~